Welkom bij Alice Ploeg.nl

Muziek en Dans voor Peuters

(mijn nieuwe website heet: www.muzieklessenaliceploeg.nl)

De cursus Muziek en Dans voor Peuters, landelijk bekend als Muziek op Schoot, is bedoeld voor een ouder (vader, moeder, oma, opa, oppas) met een kind tussen de 1 en de 4 jaar. De cursus is breed van opzet, zodat de aandacht en fantasie van het jonge kind steeds geprikkeld blijft. We leren hand-en vingerspelletjes, kring-en groepsspelletjes, liedjes, we dansen, rennen, springen maar we leren ook te luisteren, te voelen, te experimenteren en te improviseren op muziekinstrumenten. Alice heeft een prachtige verzameling kindermuziekinstrumenten van hoge kwaliteit. Er worden oude en nieuwe liedjes gezongen en er wordt ingespeeld op de actualiteit (bijv. de jaargetijden). Ondertussen worden door al deze activiteiten de muzikale en algemene vaardigheden gestimuleerd (o.a. taal-spraak, fijne, kleine en grove motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling). De cursus speelt in op de verschillende ontwikkelingsfases van het kind, de groepen worden dan ook zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld. Aan het eind van elke les worden kopieën van de liedjes en versjes meegegeven als geheugensteuntje.
Voor uitgebreide informatie belt u gerust even 06-11493796 of mail naar aliceploeg4@gmail.com.
Alice is afgestudeerd aan het conservatorium voor dwarsfluit, heeft het diploma voor "muziek op schoot "-docente en heeft een cursus peuterdans gevolgd.
Naast haar muzikale werkzaamheden is Alice moeder van Pieter ($pieterLeeftijd$), Casper ($casperLeeftijd$), Vera ($veraLeeftijd$) en Marieke ($mariekeLeeftijd$).

Lestijden muziek en dans
Er is een herfst-winter en lente cursus. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. 45/50 minuten les en 10-15 minuten koffie/thee/limonade drinken. De kosten van de cursus bedragen € 80,-. Het is mogelijk om (na overleg met mij) een gemiste les op een andere ochtend in te halen.

Er is een cursus op:
maandag en woensdag in Heemskerk (St. Caecilia)
donderdag in Castricum bij Toonbeeld
vrijdag in Uitgeest (Kindergarden)
zaterdag in Beverwijk (BHK gebouw)

De wintercursus start eind januari

Er zijn twee of drie groepen:
De dreumes en peuter les duurt 45 minuten, daarna drinken we koffie, thee en limo

De
lestijden zijn afhankelijk van het aantal groepen.
Meestal heb ik een groep om
half 10 van kinderen onder de twee jaar en om
half 11 van kinderen boven de twee jaar.
Op vrijdag start de eerste groep om kwart over 9, op zaterdag om 9 uur.
Informeer gerust! aliceploeg4@gmail.com of 06-11493796

De kinderen worden op leeftijd ingedeeld en in overleg met u.